TDK Tartışma Grupları

0
anonim
TDK Türkçe ile ilgili tartışmaların yapılması için bir tartışma grupları sayfası hazırlamış. Forum kodu kendileri tarafından geliştiriliyor gibi görünüyor ve tabii ki tipik olarak Firefox'la çalışmıyor.

Görüşler

0
vedat
en azından tartışma listesini görebiliyoruz. :)

bazıları ise bu siteye sadece explorer ile girebilirsiniz diyor ve hiç görüntülenmiyor.

hangi zihniyetle yapılır bunlar anlamak zor.
0
Tugba
Ben IE ile girilemeyen sitelerin oldugunu da biliyordum... Eğer IE denetlenirse, git Firefox indir diyor.

Bunu yapan zihniyet de, büyük olasılıkla Firefox'un bu şekilde yayılabilecegini düşünüyor olmalı. Yani herkes bu tarz siteler yaparsa kimse IE kullanmazdı değil mi?

Bu da benzeri bir zihniyet olabilir mi acaba? Ya da yoksa MS bunlara rüşvet mi veriyor? :) (Ana sayfasında sadece IE ile girilebilir yazan siteler için TDK sitesini kastetmiyorum)
0
Chriseba
Şu an kayıt oldum, aktivasyon mesajı henüz e-posta'ma ulaşmadı ama "Kullanıcı bilgileriniz başarı ile kaydedilmiştir. Size bir aktivasyon maili gönderilmiştir. Gelen mailden sonra sisteme giriş yapabilirsiniz." bilgisini kayıttan sonra gördüm, Firefox 2 kullanıyorum...
0
evr
Bence doğru bir adım.

Öte yandan TDK'da bu fikri ortaya atanlar ve gerçekleştirilmesini talep edenler ile bu fikri hayata geçirenleri aynı kefeye koymamak lazım. Bunun faydalı olabileceğini görmüş olan ileri görüşlü insanlar bir şekilde bu fikri hayata geçiren web programcılarının cahilliğini görseler bu konuda da bir şeyler yapabilirler belki.

Diğer taraftan, benim yukarıda ikiye ayırdığım (düşünenler ve icra edenler) kitle aslında aynı kitle çıkarsa, bu sağlam bir hayal kırıklığı olur benim için.
0
majesty
Üye olmak sakıncalı diye düşünüyorum. Bir derdimiz, sorunumuz olsa kime danışacağız belli değil.

Fakat Firefox ile tartışmalara katılamıyorum, yardımcı olur musunuz diyecektim. Kime diyeceğim, bürokrasi anlayışlarını burada da uygulamışlar, kanımca.
0
Zebani
"bilgi edinme hakkı" nızı kullanabilirsiniz yanlış hatırlamıyorsam web sitesinin herhangi bir yerinde bunun için bir form olacatı.
0
anonim
bilgi@tdk.gov.tr diye bir adres var. Bilgi edinme hakkımı kullandım :) bakalım ne olacak ?
0
erhanbaris
bilgi edinme hakkımızı kullanalım ama sadece IE ile.
yani bu hak sadece micro~ taraflarına tanınmış bir hak.

bizlere sadece izlemek düşüyor galiba :)
0
Zebani
IE 'yle neden firefox kullanamadığınızı da sorabilirsiniz.
0
desenturk
Hem TDK'nın yeni web sayfasını hem de forum sayfasını tasarlayıp yapan firma ile bir toplantımız vardı bugün. TDK'nın sayfasını yaptıklarını söyleyince laf arasında forum bölümünün Firefox ile görüntülenemediğini söyledim, düzeltildiğini söylediler. O sırada deneyememiştim, az önce denedim ama bir değişiklik yok.
0
Zebani
Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış! :)
0
majesty
Attığım eposta'ya cevap olarak, Firefox ile uyumlu hale getirileceğini söylediler.
0
Tugba
Nedir bu Firefox kompleksi anlayabilmiş değilim... Eğer bir Web Sitesi, FireFox'a destek vermiyorsa, bu onların eksiğidir. Çünkü en basitinden, web sitelerine gereken özeni göstermiyorlar ve sitelerini başka bir browser'da deneme zahmetine girişmiyorlar demektir.

Böyle ufak bir zahmetden dahi kaçınan insanların kurdugu web sitelerinden ne hayır gelir?

Eğer burada ilgili kişiler, zaten IE dışında tarayıcı kullanan yok, o zaman bu zahmete girmeye de gerek yok diyerek, Firefox ya da başka tip browser kullananları iplemiyor olabilirler...

Böyle bir durumda yine kendileri kaybeder. Web siteleri sadece belli bir kitleye hizmet etmiş olur. O yüzden bu Firefox kompleksini herkesin bırakması gerektiğini düşünüyorum.

Onlar IE dışında kalan browser'ları kaale almasınlar. Bu IE dışında browser kullanımını engellemez. Firefox'a alışan kişiler sayfalar yamuk yumuk görünse dahi yine de Firefox'u kullanmaya devam ederler.

Sonuçta kaybeden kendileri olur. Onların forumlarına da yazmak için kişiler alışkanlıklarını değiştirmez herhalde...
0
anonim
Eğer söz konusu olan bir özel kuruluş olsaydı onlardan hizmet almamayı seçer konuyu kapatırdık belki. Ancak bir devlet kurumu bizim ödediğimiz vergilerle çalışmaktadır. Bu anlamda herkese eşit hizmet vermekle yükümlüdür.
0
sefalet
Alıntıdır.
1. türk dil kurumu, devlet bütçesinden (dolayısıyla vatandaşlarımızın ödediği vergilerden) hiç para almadan çalışmalarını yürütmektedir. Türkiye cumhuriyeti'nde böyle bir yapıya sahip iki kurum vardır: türk dil kurumu ve türk tarih kurumu... türk dil kurumunun bugün için bir tek geliri vardır o da yayın (kitap, dergi) satışından elde edilen gelirdir. 54 çalışanının maaşlarını, her türlü sosyal haklarını (sağlık, emeklilik, cenaze, yolluk ve gündelik, aile yardımı vb.); kitap ve dergi basımı masraflarını; kurum binasının elektrik, su, doğalgaz, telefon giderlerini türk dil kurumu, öz kaynaklarıyla karşılamaktadır... devlet bütçesinden türk dil kurumunun kasasına para girmemektedir. türk dil kurumunun bir diğer gelir kaynağı ise, ulu önder atatürk'ün iş bankasındaki hisselerinin gelirleridir. ancak, atatürk'ün iş bankasındaki hisselerinin oranının (% 28.9) korunması amacıyla, hisselerin gelirlerinin neredeyse tamamına yakını, bedelli hisse alımında kullanılmaktadır. 2001 yılına ait bakiye 327.000.000.000 (üçyüzyirmiyedimilyar) TL. henüz kuruma aktarılmamıştır. 2002 yıllında iş bankası ekonomik bunalım nedeniyle zarar bildirdiği için, kurumlara para aktarılması söz konusu değildir. bu durumda türk dil kurumunun tek gelir kaynağı yine kitap satışından elde ettiği gelirdir. kurum, bu gelirle yaşamaktadır...

NOT: Yukarıdaki alıntı içinde geçen İş Bankası kaynaklı paranın TDK'ya aktarılması yakın zamanda gerçekleşti diye biliyorum.Bundan sonra TDK'nın daha güzel ve adına yakışan uygulamalar yapmasına şahit oluruz umarım.
0
anonim
TDK'nın yanıtı;

Sayın Serbülent ÜNSAL,

Türkçe Tartışma Topluluğu Uygulama Yazılımı diğer tarayıcılar için de uygun
hâle getirilecektir.

İlginize ve uyarınıza teşekkür ederiz.

Türk Dil Kurumu
0
bm
Sayın Serbülent ÜNSAL,

Bu soyadlarini buyuk harfle yazmak ve (gazetelerde) kalin harflerle basmak eskiden yoktu gibime geliyor. Yanlis mi hatirliyorum? Bu nereden cikti ve niye boyle yapiliyor?

0
sefalet
Dilekçe yazım kurallarında vardır büyük harfle yazmak soyadları.Gazeteleri bilmiyorum ama kişi ile ilgili dilekçelerde (pasaport çıkartma vs.) başvuran kişinin soyadı önemli olduğundan anlaşılması için büyük yazılır diye biliyorum.
0
bm
Su anda bu site calismiyor gibi gozukuyor. Acaba bende mi bir problem var?
0
Zebani
TDK biraz gelir gider aklıllı :) oluyor bazen malesef.
0
Zebani
ÖZÜR

Kurumumuzun binasının da bulunduğu Atatürk Bulvarı’nda Ankara Büyükşehir Belediyesinin yol çalışmaları nedeniyle zaman zaman elektrik kesintileri olmaktadır. İki aydır devam eden uzun süreli elektrik kesintileri sonucunda kesintisiz güç kaynağımızın da belirli bir süre sonucunda devre dışı kalmasından dolayı Kurumumuzun Genel Ağ (İnternet) sunucusu kapanmaktadır. Bir süre daha devam edeceğini sandığımız elektrik kesintilerinden dolayı ağ kümemize (web site) ulaşamayan kullanıcılarımızdan özür dileriz. Türk Dil Kurumu
0
bm
Almamissiniz, nicin kendi binalarindaki makinede calistiriyorlar siteyi? Makul mu ciddi bir hosting firmasinda duracagina baglantinin cok da ucuz olmadigi bir memlekette o trafigi tasiyacak hattin o binaya gitmesi? Iki senedir elektrikleri kesiliyormus hem de!
0
Zebani
sunucu işlerinden anlamam ama belki sözlük veri tabanını başkasına vermek istemiyorlardır ve bu durumda en güvenlisi kendilerine ait bina ve makinadır sanırım?
0
bm
Ben anlarim, malimiz gider paranoyasi bir tarafa makul degil bu davranis. Ustelik fuzuli masraf: UPS, jenerator vs. cihazlari almalari, yuksek kapasiteli hat cekmeleri lazim duzgun bir hosting firmasinin yaptigi hizmete yaklasmalari icin. Yalniz bu onlara ozgu bir tarz degil. Bu memleketimizde (benim bu islerle ugrastigim zamanda) cok yaygindi. Sirketlerde bilgi islem mudurleri cogunlukla sunucu onlerdinde olsun istiyorlardi, ISS satis kadrosu da hat satmak icin iyice azdiriyordu onlari. Bir de tabii altyapi tekel oldugu icin, yedekli baglanti vs. disarida oldugu kadar makul olmuyor hosting isi icin. Neyse.
0
Zebani
sizin dediğiniz gibiyse durum, o zaman e-devlet'e ait -bütün devlet birimlerine hizmet veren- bir sunucu birimi/kurumu olsa iyi olur ve belki vardır bilemiyorum.
0
yilmaz
ulakbim bu kurumlara ücretsiz hizmet vermiyor mu?
0
Zebani
diğerlerini bilemem ama TDK ya vermediği ortada sanırım :).
0
sefalet
Veritabanını başkasına veriyorlar zaten.Ben TDK'nın çevrimiçi sözlüğü devre dışı kaldığında Halıcı sözlüğü kullanıyorum.TDK'ya göre daha istikrarlı olduklarını söylemek de mümkün.BM'nin neden ayrı bir sunucusu yok eleştirisine katılıyorum.Ama bugüne kadar geçerli bir bahaneleri vardı, imkansızlık.Kadrodan tutun mali konulara değin pek çok sorun yaşadılar.Sorun bürokrasidir diyebiliriz kısaca.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Köylülerin internet çilesi!

anonim

internethaber.com'dan: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`nın çiftçiyi desteklemek için dönüm başına verdiği parayı almak isteyen köylüler, formlarda istenen kimlik numaralarını öğrenebilmek için internet cafelerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`nın Çiftçilere Doğrudan Gelir Desteği projesi kapsamında arazilerinin dekar başına ödediği 10 milyon lirayı almak isteyen Bolulu çiftçiler, doldurdukları formlarda Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını öğrenmek için sabahın erken saatlerinden itibaren internet cafelere hücum etti. İnternet cafelerin geç açıldığını öğrenen köylüler, `Ama bütün işyerleri açılırken internet cafelerin geç açılmasına anlam veremiyoruz. İşimizi son güne bıraktığımız için sıkıntı yaşıyoruz. Kimlik numarası almak için çektiğimiz çileye bakın` dediler.

GalataPort: İstanbul'da Neler Oluyor?

FZ

Daha önce de burada Türkiye'nin, İstanbul'un kültürel öğelerine dair bazı protestolara yer vermiştik.

Son günlerde İstanbul'luları en çok ilgilendiren konulardan biri ise bir hayli büyük, sadece şehrin silüetini değil tarihini de barındıran Karaköy sahil hattının kaderini belirleyecek olan GalataPort projesi.

Son iş güzarlık: Blogger.com yasaklandı!

ali_deren

En yaygın blog hizmeti sağlayan sistemlerden birisi olan blogger.com da inanılmaz sansür uygulamalarının son kurbanı oldu.

Eczaneler Microsoft'a Emanet

ErdemDemir

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde bütün sigorta kurumları "Genel Sağlık Sigortası" altında birleşecek. Ve bu yolda yeni bir adım olarak yeni yılın başından itibaren SSK, bugünden itibaren de Bağkur provizyon sistemleri kapatıldı ve artık bu kurumlardan gelen reçetelerin provizyonları da Emekli Sandığı sistemi üzerinden alınmaya başlandı.

DERİNKUYU`da HalfLife!

kuzen

Sevgili arkadaslarım ben askerlik gorevimi icra etmek icin NEVSEHİR - DERİNKUYU ilçesindeyim. Şu an kendi halinde bir Internet kafeden size bu haberi gönderiyorum. Garip olan, anadolunun bu ücra kasabasında bile gerek yazılımı gerekse donanımı benden hatta sizden (Ed. dur orda!) daha iyi bilen gençler, half-life/counter strike`ı kıvılcımdan emreden iyi hatta çok daha iyi oynayan 10-11 yaşında köylü çocukları var. Bu da ne demek? Para kazanmak için acele edin, yoksa bir iki seneye kadar ne adam gibi para kazanabileceksiniz bu işten, ne de oyun oynayacak bir yaşantınız kalmayacak.....

Kendinize iyi bakın.......(Ed. Sende kendine iyi bak, Half Life öğrenmeden de gelme askerden ;)