Rusya Özgür Yazılım'a Geçiş Stratejisini Açıkladı!

0
sundance
Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in dün yayınladığı bir hükümet kararı ile 2015 yılına kadar bütün federal hükümet bileşenlerinin özgür yazılım ürünlerine geçmesi kararı alındı.

25 basamaktan oluşan
program. Bu hareketin bir kaç yıldır özgür yazılımlara yakınlaşma hareketinde bulunan Rusya'nın 2008 yılında aldığı bütün okullarında özgür yazılımların yaygınlaştırılması destekleme kararı ile de aynı çizgide algılandı.
gnu

Görüşler

0
afsina
Plan şu:
1: Özgür yazılım planları yapılır.
2: Microsoft yetkilileri rusyaya gider.
3: Yarı fiyatına MS lisansları cepte.
4: Bir kaç yıl bekle
5: goto 1
0
eu
Plana bir ek yapmak isterim:
2.5: Milli Eğitim bakanı ve üstlerine para yedir
0
osx
sanırım çin'de de zamanında böyle bir "algoritma" yürütülmüştü.
0
Flynetcan
Türkiyede de bu tür gelişmeler olsa çok güzel olurdu. ama fatih projesinde bile özgür yazılım kullanılmıyor malesef.
0
eu
Ama adı "FATİH" projesi, Türkçe :)
0
wime77
: Özgür yazılım planları yapılr
2: Microsoft yetkilileri rusyaya gider.
3: BSA halka iner.
4: Microsft kampanya yapar
5: Votkalar içilir.Tüm yazılımlar açılır.
6: goto 1
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Apache 2.0 (hatta 2.035) Stable ÇIKTI!

sundance

En sevdiğimiz web sunucusu Apache`nin, yepyeni özelliklerle dolu, tamamen ölçeklenebilir ve çok daha fazla yük kaldırabilir versiyonu 2.0`ın stable hali en sonunda çıktı

Öncelikle yansılardan olmak üzere downloadlar başlasın...

GPL & Telif Hakları - Nereye Kadar?

SHiBuMi

Bu yazıyı, phpnuke.org sitesindeki bu yazıdan yola çıkarak yazıyorum. Her ne kadar phpnuke.org deki bu yazı tek bir olayı ele alıyor olsa da, aslında bu konu open-source camiasındaki hızlı büyümenin kontrol dışına çıktığı yerlerde nasıl yanlış yönlendirmelere dönüşebileceğine güzel bir örnek teşkil ediyor.

Muhasebeci 0.3a Kullanıma Hazır

muhasebeci

Yaklaşık 1 yıldır gelişimi devam eden GNU/Linux için GPL lisanslı muhasebe programı muhasebeci´nin 0.3a sürümü hizmete sunulmuştur.

GPL hastaları ve ``Commonistler´´ aranıyor!

velista

Pardus, Creative Commons lisanslanmış bloglar, açık kaynak kodlu yazılımlar falan derken, konu ister istemez uzun süredir ertelediğimiz, pek de üzerine konuşup "suyu bulandırmak" istemediğimiz bir noktaya dayandı...

Soru çok ciddi: Başta GNU GPL, GNU LGPL, GNU FDL ve CC olmak üzere, özgür dünyanın kullandığı lisans sözleşmeleri "hukuki açıdan" Türkiye'de ne kadar geçerli?

GNU Radio İle Kendi Radyo Alıcınızı Programlayın

FZ

Vanu, Inc. şirketi PDA donanımı üzerinde GNU Radio tabanlı programlanabilir radyo alıcı sistemini tanıttı. Gömülü (embedded) Linux çalıştıran bir Hewlett-Packard iPAQ PDA ile entegre edilmiş 100-475 MHz´lik radyo sistemi görenleri şaşırttı. Radyo için gerekli olan sayısal sinyal işleme fonksiyonalitesi GNU Radio yazılımı tarafından sağlanıyor.