İlgili Yazılar

SUSE LINUX Professional 9.3 Çıktı

darkhunter

SUSE Linux Professional 9.3 nihayet sevenleriyle buluştu. SUSE'nin internet sitesinden, bu günden itibaren box sürüm siparişi vermek mümkün. Avrupadaki çeşitli merkezlerden de, SUSE'yi temin edebilirsiniz.

Linux 2002 Timeline

raistlinthewiz

Lwn.net'te yayınlanan makalede 2002 senesi için Linux zaman çizelgesini görebilirsiniz. Bu makalede 2002 yılında Linux dünyasında meydana gelen gelişmelere konu alınıyor. http://lwn.net/Articles/16871/

Matrix de UNIX Kullanıyor!

sundance

Evet, yanlış okumadınız, bahsettiğimiz Neo'nun kral olduğu Matrix evreni. Linux Security.com'da yeralan haberde, Trinity'nin bir sistemi kırmak için bir Unix terminalden nmap ve ssh v1 kullandığı gözüküyor

Nmap'i bir filmde göreceğimi tahmin etmezdim açıkcası :) Tabi ssh v1'ın ortadan kalkalı bir müddet olması ve Matrix'in güvenlik listelerini takip etmeyip, script kiddielere davetiye çıkartması üzücü :)

Almanca knoppix dökümanı, fırından yeni çıktı

cbc

Knoppix ve anladığım kadarı ile basitçe GNU/Linux hakkında Almanca bir dökümanın yansılara dağıtıldığı dedikodusu etrafta dolaşıyor. Dökümanın Türkçe versiyonunu hazırlayacak fazlamesai neferleri var mi acaba?

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/knoppix/docs/knoppix_tutorial/

Pratix Linux

anonim

Fatih Aşıcı tarafından geliştirilen Fedora Core 2 tabanlı GNU/Linux dağıtımı Pratix Linux çıktı. Dağıtımın özellikleri kısaca şöyle: