İlgili Yazılar

Steve Jobs: DRM'e ihtiyacımız yok!

tongucyumruk

Dünyanın en büyük DRM korumalı müzik satıcısı olan iTunes sistemine sahip olan Apple'ın CEO'su Steve Jobs DRM konusunda şimdiye kadar müzik dünyasındaki hiçbir büyük şirket yöneticisinin yapamadığı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, yapılan araştırmalara göre, bir iPod'da yüklü olan müziğin %97'sinde DRM koruması bulunmadığından ve DRM'in eninde sonunda kaybetmeye mahkum olduğundan bahseden Jobs, müzik şirketlerinin ikna edilebilmesi halinde iTunes'tan DRM korumasını tamamen kaldırmaya gönüllü olduklarını belirtti.

Editörün notu: Her ne kadar bunu FairPlay'in karşı karşıya kaldığı baskılar neticesinde yapılmış ustaca bir kıvırma hamlesi olarak görsem de Apple'ın müziği serbest bırakmak adına bu yönde bir hamlede bulunmuş olmasının DRM karşıtı hareketler bakımından oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum.

Türkiye´de Online Alışveriş Tehlikesi

ts

Bir çogumuz internetten alisveris yapiyoruz. Çogu zaman internetten alışveriş yapmak zaman kazandırıyor, daha çok çeşide birkaç tıklama ile ulaşmamızı sağlıyor.

Tüm bu olumlu yanlarina nazaran her zaman kafaları karıştıran yanları da olmuştur Internetten alışverişin. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak artık yurt dışındaki kapsamlı alişveriş sitelerinin yanında onlarla yarışabilecek yerli versiyonlarına da ulaşabiliyoruz. Fakat ilk günden beri insanların kafasını kurcalayan güvenlik konusunda her geçen gün yaşanan olumlu, olumsuz tecrübeler kimilerini internetten alışveriş yapmaya yöneltiyor kimilerini ise güvenlik gibi birtakım kararsız konulardan dolayı tereddüde düşürüyor.

MacOS X ya da Darwin, farklı bir BSD temelli Unix

anonim

MacOS X hakkında daha önceleri burada bir çok yazı çıktı. O yüzden ne olduğunu sanırım herkes biliyor. MacOSX, "ufs file system" yani sıra "hfs+ file sistem" de kullandığını sanırım hepimiz biliyoruz.

BIND 9 Dynamic Update DoS Zaafiyeti

onal

Tüm Bind9 sürümlerini etkileyen kritik bir açıklık yayınlandı. Açıklığı değerlendiren kötü niyetli biri tek bir udp paketiyle dns sunucunuzu devre dışı bırakabiliyor.

Açıklığın detaylarını anlatan kısa bir blog girdisi hazırladım. Ilgilenenler buradan ulaşabilir

Security Portal

sundance

Güvenlikle ilgili en son haberlere anında erişmek mi istiyorsunuz ? Ya da bu konuda bilginizi arttırmak makaleler okumak mı ?

Security Portal.com bu iş için en ideal sitelerden biri. Dahası Windows makinanıza SecurityFocus Page indirip, çok daha dinamik olarak en son exploitlerden ve güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.
Unutmayın herşey on dakika daha önce haberdar olabilmek için...