Güle güle Unity, tekrar hoşgeldin Gnome

https://www.theregister.co.uk/

5
butch

Görüşler

1
KiPSOFT_

MiR vardı ne olacak ona. Yazık oldu. X11'den kurtuluyorduk.

1
tongucyumruk

MIR (upstart, unity ve diger pek cok Canonical projesi gibi) klasik NIH sendromundan icat edilmis ve hicbir zaman GNU/Linux dunyasinda genel kabul görme ihtimali olmayan bir proje.

X'i yeni bir seyle degistirmenin ne kadar gercekci bir "ihtiyac" oldugu basli basin bir tartisma konusu tabi ama eger X'ten kurtulmak konusunda cok istekliyseniz Wayland projesine bakmanizi tavsiye ederim.

1
KiPSOFT_

Tabi ki de Wayland'ta önemli bir proje fakat bildiğiniz gibi açık kaynak olmayan driverlarda sorunlar mevcut bu sebeple arkasında güçlü bir şirket olması belki bu driver sorununu çözer diye ümit etmiştim.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ubuntu 6.10 Başlangıç Rehberi

tongucyumruk

Ubuntu kullanıcılarının sıkça karşılaştığı birçok sorunun çözümünün yer aldığı Ubuntu Guide'ın Türkçe çevirisi olan Ubuntu Rehberi yayına girdi. Apache kurulumundan Wacom Tablet ayarlarına birçok konuda soruya cevaplar içeren rehberin çevirisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü asistanlarından, Fazlamesai.net editörü H. Coşkun Gündüz tarafından sürdürülüyor.

Ubuntu 6.10 Duyuruldu

Titus

Ubuntu Edgy Eft (6.10) son dakika değişikliğine uğramadan daha önce belirlenen tarih olan 26 Ekim 2006'da duyruldu. Eğer 6.06 kullanıyor ve 6.10'a sisteminizi yükseltmek istiyorsanız burayı, daha detaylı açıklamalar ve indirme yansıları için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Ubuntu 7.10 bugün yayınlandı

ersin2k

En sevilen dağıtımlardan Ubuntu'nun yeni versiyonu yayımlandı. Bu sürümde göze çarpan değişiklikler GNOME 2.20, Yeni Plug&Play Printer arayüzü, Compiz Fusion, Hızlı Çözünürlük değiştirebilme, NTFS yazma desteği ve kurulum sırasında partition şifreleme.
ISO Download: http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
Kaynak : http://www.ubuntu.com/news/ubuntu-desktop710

Ubuntu 6.06 - Dapper Drake Çıktı!

tongucyumruk

Bir Ubuntu sürümü için oldukça uzun sayılabilecek bir süredir beklenen Ubuntu Linux 6.06 "Dapper Drake" çıktı. Birçok önemli yenilik içeren bu sürümün en önemli özelliği ise masaüstünde 3, sunucularda ise 5 yıl gibi oldukça uzun sayılabilecek bir destek süresine sahip olması.

Ubuntu Anasayfa Fotoğrafındaki DELL Logosu

Betelgeuse

Ubuntu GNU/Linux kullananlar ya da konuyla ilgili olanlar duymuştur, DELL firması bazı model PC'lerine Ubuntu yükü satma kararı almıştı.