Debian 9.0 (Stretch) Yayınlandı

https://www.debian.org/

5
tongucyumruk

Görüşler

1
gibraltar

Rahmetli Murdock'ın anısına ha, ölen ölür yaşayanlar için hayat devam eder. :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux'un Sürücü Problemleri ve Mac'in Zaferi

anonim

Aslında iki ayrı haber olarak gödermeyi düşündüğüm konuyu birleştirmeyi tercih ettim. Çünkü her ikiside temelde son kullanıcı işlemleri için GNU/Linux un halen karalı hale gelememesiyle ilgili. Birinci haber deneyimli bir sistem yöneticisi olan eweek dergisi yazarlarından Steven J. Vaughan-Nichols un Centrino işlemcili dizüstü bilgisayarına ve bazı donanımlara GNU/Linux üzerinde karalı bir sürücü desteği bulamamasından yola çıkıyor. Bu makalede benim en çok dikkatimi çeken nokta üreticilerin sürücü desteği vermemesiyle ilgili sorunun yumurta tavuk ilişkisiyle açıklanması oldu. Örnekte üreticilerin yeterli kullanıcı kitlesi bulunmadığı için ürünlerinin GNU/Linux sürücülerini geliştirmeye vakit ve para ayırmamaları. Buna karşın akıllı kullanıcılarınsa GNU/Linux sürücüsü bulunmayan donanımı almamalarının bir kısır döngüye yol açtığı anlatılıyor. İkinci habere gelince...

Linux´ta aygıt sürücüsü yazma üzerine

urxalit

Başlığa bakıp acele etmeyin. Driver yazmayacak olsanız bile Serdar Köylü'nün yazdığı bu yazıyı mutlaka okuyun. Windows-Unix farklarına, mimarilerine, OLE ve Pipe'lara, Linux'un donanımları kullanışına vs değinen güzel bir makale. Biraz da M$'a taş var... ;)

http://www.acikkod.org/savunma/linuxenv.html

Hey SCO! Bana dava aç çünkü Linux kullanıyorum!

FZ

Finansal problemler yaşayan SCO firması son birkaç ay içinde IBM başta olmak üzere nerede ise hemen herkese dava açtı ve "Lisansına sahip olduğum UNIX işletim sisteminden kod çaldınız, Linux adı altında kullandınız, suçlusunuz!" dedi.

Son haberlere göre sahip olduğu UNIX lisansını Microsoft´a satan SCO açık kodlu ve özgür yazılım camiasında büyük tepkiye yol açtı.

Siz de tepkinizi ortaya koymak ve insanlarla paylaşmak isterseniz tek yapmanız gereken Hey SCO, bana dava aç sitesine gidip oradaki mektubun imzalamak. Şu anda 2774 imza mevcut ve bu sayı giderek artıyor.

Tux + Gnu/Linux Baskılı T-shirtlerimiz Hazır!

parsifal

Beyaz T-Shirt üzerine 25cm'lik dev penguen(tux)+ Gnu/Linux baskılı T-shirtlerimiz hazır. L ve M beden olarak hazırlanan ürünün satış fiyatı 8 milyon TL olup linux34.com'dan sipariş verebilirsiniz.