İlgili Yazılar

ECLM '08 ve ELS '08'in Ardından

FZ

ECLM 2008 (European Common Lisp Meeting) ve ELS 2008 (European Lisp Symposium) tamamlandı. ECLM 2008'deki konuşmalardan birkaç örnek vermek gerekirse:
  • Marc Battyani, Lisp-based supercomputing
  • Juan José García-Ripoll, ECL - more than an Embeddable Common Lisp
  • Jeremy Jones, InspireData - how it was written in Lisp
  • Kristoffer Kvello, House Designer - using Knowledge Based Engineering and Lisp to automatically design buildings
  • Nicolas Neuss, Femlisp - solving partial differential equations with Common Lisp
  • Stefan Richter, Using Common Lisp for large Internet systems
  • Kilian Sprotte, PWGL - an environment for sound synthesis and computer aided composition

Enterprise Uygulamalarda Common Lisp Faktörü

FZ

cs-lisp grubunca geçen sene Eylül ayında başlatılmış olan Lisp toplantıları serisi uzunca bir aradan sonra Ekim ayında yeni bir toplantı ile devam ediyor.

31 Ekim 2006, Salı akşamı 18:00'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde düzenlenecek olan toplantının başlığı Enterprise Uygulamalarda Common Lisp Faktörü.

Toplantının detayları şöyle:

Lisp Çalışma Grubu Etkinliklerine Başladı

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Bilgisayar Bilimleri bölümü asistanlarının inisiyatifi ile kurulan ve tüm ciddi heveslilere açık olan (İstanbul Bilgi Üniversitesi Lisp Çalışma Grubu) bundan kısa bir süre önce kuruldu ve faaliyetlerine başladı.

GNU CLISP 2.34 sürümü çıktı

FZ

ANSI Common Lisp yüksek seviyeli, genel amaçlı bir programlama dilidir. GNU CLISP, Karlsruhe Üniversitesi'nden Bruno Haible ve Münih Üniversitesi'nden Michael Stoll'un ürünüdür. CLISP, ANSI Common Lisp standardında tanımlanmış Lisp dilinin büyük kısmını desteklemektedir. Hemen her türlü UNIX platformunda (Linux, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, Solaris, Tru64, HP-UX, BeOS, NeXTstep, IRIX, AIX ve diğerleri) ve diğer sistemlerde (Windows NT/2000/XP, Windows 95/98/ME) çalışmakta ve bunun için sadece 4 MB RAM bellek yeterli olmaktadır.

GNU GO, AJAX ve Common Lisp

FZ

SWGo arka planda GNU Go isimli Go moturunu kullanan, Common Lisp ile geliştirilmiş AJAX tarzı bir web arayüzü. Kaynak kodlarına buradan erişmek mümkün. Kodu geliştiren yazılımcı sadece birkaç aydır Common Lisp ve JavaScript ile uğraştığını söylüyor.