Bu Akşam IRCde Online Knoppix Semineri

0
sundance
Gürkan Şengün tarafından organize edilen Learning on IRC seminer dizisinde bu akşam Türkiye saati itibariyle 23:00'da Sundance Knoppix üzerine bir seminer verecek.

irc.freenode.net'de #knoppix kanalında gerçekleşecek seminer hakkında saat 22'den itibaren aynı sunucudaki fazlamesai kanalından bilgi alabilirsiniz. (saatte bir değişiklik olacağını sanmıyorum ama sunum kanalı değişebilir). İngilizce olarak yapılacak sunum yaklaşık bir saat kadar sürecek anlatım ve soru-cevap bölümlerinden oluşacaktır.
gnu

Görüşler

0
o_ozardic
seminerin irc loglarini siteden yayinlayacak misiniz ?

saygilar :)
0
oktay
http://www.linuks.mine.nu/irc/knoppix/knoppix.log.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GPL bir ERP Projesi: Kukay

sundance

GPL lisansı ile geliştirilmekte olan ERP projesi Kukay çeşitli görevlerle projeye iştirak edecek katılımcılar arıyor. (Bize pek bir ne yaptıklarını biliyorlarmış gibi geldiler :) umarız siz de desteğe değer bulursunuz.

"Bilindiği gibi piyasada bir çok ERP çözümü var ve bu yazılımların kullanılması ve kurumlara entegre edilmeleri oldukça zor. ERP konusundaki en büyük sıkıntı yazılımların tam olarak entegre edilememesi ve dolayısıyla yazılımların yararlarından çok zararlarının dokunması. Dünya geneline bakıldığında, SAP %29, Sonstige %27, Oracle %10, J.D. Edwards %7, PeopleSoft %6 ve diğer firmalarında %21 oranında piyasada hakimiyet sağladığını görülüyor.

Ancak buradaki asıl soru şudur ki aralarında GPL lisanslı çözüm hiç yok...

OpenMoko: Dünyanın ilk özgür mobil iletişim platformu!

sleytr

GNU/Linux ve diğer bir çok özgür yazılım kullanılarak geliştirilen OpenMoko, hem donanım hem de yazılım açısından özgür bir platform vaad ediyor. Ve bu platformun vücut bulduğu ilk cihaz olan Neo1973 dünyanın ilk özgür cep telefonu olarak sonbaharda marketlerdeki yerini almaya hazırlanıyor. Tabi cihazın geliştirici sürümüne sahip olup kendi telefonunu doyasıya hacklemek için sabırsızlananlar ya da son üründe kendi payınında olmasını isteyenler Mart ayında satılmaya başlanacak geliştirici sürümünü 350 USD karşılığında edinebilirler.

Fazlamesai.net ekibi İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde: 14-15 Mart

sundance

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yapılacak olan 1.Açık Kaynak Yazılım Atölyesi Fazlamesai'de haber olarak geçmişti.

Fakat belirtilmeyen, Türkiye'de Linux'un ve Açık Kaynak'ın duayeni olmuş bir çok ekibin/kişinin (LKD, Gelecek, Mustafa Akgül, Serdar Köylü (hocam kendi başına ekiptir :)) bu etkinliğe katılacağı, dahası Fazlamesai.net ekibinin de kendi standıyla tam kadro etkinlikte yer alacağıydı.

Linux kurulumları, film gösterisi, atölye çalışmaları, söyleşiler, tartışmalar ve daha neler neler. Gelebilecek bütün Fazlamesai üyelerini mutlaka bekliyoruz... Bu arada Fazlamesai t-shirtü isteyen var mı ? :p

Açık Kaynak Kodu Sigortası

gunebakan

2003 yılında Cisco'nun alt kuruluşu olan Linksys firmasına WRT54G kablosuz erişim noktası firmware yazılımda GPL lisanslı kod kullanıp daha sonra yazdıkları kodu tekrar açık halde sunmadıkları için Free Software Foundation avukatları tarafından soruşturma açılmıştı.

GNU Türkçe Çeviri Projesi

exalted

Başta www.gnu.org olmak üzere ilişkili sayfaların türkçeye çevirisi için Savannah'da G-NUT Projesi'ni (GNU Türkçe) başlattım. Zamanınızın tamamını ol(a)masa da bir kısmını bu projeye ayırırsanız hareketin başladığı kaynağın büyük bölümünü türkçeye çevirmiş olabiliriz. Şu anda kendim anasayfayı çevirdim, önümüzdeki günlerde yayımlanacaktır. Sıradaki adımlarda Özgür Yazılım Tanımı ile Linux ve GNU Projesi var.